Instagram: Verschil tussen stickers en impressies. Hoe kan dat?

Julian Meijer

Instagram is een echt leven. Ik maak geen stickers voor het echte leven. Ze maken stickers voor Instagram. Ik doe mijn best om ze er mooi uitzien op het einde.

Hoe ben je een stickermaker geworden?

Ik was begin 2013 student toen ik mijn eigen stickerontwerpen maakte. Ik wilde beter zijn dan de andere kunstenaars die hun eigen ontwerpen op stickers hadden. Dit is iets wat ik sprak met mijn vriend en we maakten allebei onze eigen ontwerpen. Toen maakte mijn vriend een logo voor de Universiteit van Amsterdam en kon ik voor mijn universiteit werken en begon ik mijn eigen bedrijf genaamd sticker.

Is het volgens jou moeilijk om zelf een geweldig stickerontwerp te maken?

Ik maak graag goede ontwerpen. Dit kan opmerkelijk zijn, als je het vergelijkt met Afdekzeil Zandbak Praxis. Er is veel design te doen in het begin. Overweeg een ervaringsrapport Draak Efteling. Echter, het belangrijkste is om een idee te hebben over het ontwerp, zoals ik eerder deed. Daarom gebruik ik liever mijn eigen ontwerp en is het goed voor de klant.

Hoe heeft u uw website ontwikkeld? Heeft u een specifieke achtergrond?

Mijn achtergrond was in de IT, die ik in 2014 verliet na drie jaar ontwerper te zijn geweest. Daarvoor deed ik verschillende dingen als freelance ontwerper voor een online markt, waaronder webdesign en webdevelopment.

Zo werkte ik als grafisch ontwerper voor een groot bedrijf, dat ik in 2015 verliet. Ik hield niet van het werk en het bedrijf mocht me niet. Ik moest vertrekken omdat ik fulltime werkte en een appartement had. Daarom ben ik lid geworden van een klein website ontwerpbedrijf en kreeg een part-time baan. Ik stopte en begon toen weer freelance werk te doen. Nu ben ik in een bedrijf in Londen en ik werk er full-time en in mijn vrije tijd. Deze baan is een beetje anders dan mijn werk als grafisch ontwerper: het geeft je geen goed inkomen, maar het geeft je een fatsoenlijk salaris. Maar ik heb de sticker nooit kunnen achterlaten. Ik wist niet dat zou een voordeel zijn, maar ik ben zo blij met deze positie. Het eerste jaar werk ik een beetje voor het ontwerpteam, maar dan besluit ik freelance te gaan. Ik ga een maand of twee van mijn eigen ontwerpen beginnen en dan is de klus gesneestraald. Daarom ben ik sindsdien op zoek naar een vaste baan. Dus ik heb gekeken naar freelance banen. Ik heb al veel van de banen gezien, maar ik moet nog steeds de beste voor mezelf kiezen. In tegenstelling tot Draak Onesie Volwassen, kan het merkbaar meer. Het is moeilijk. Ik wil niet te lang in een team zitten omdat je jezelf een beetje opzij moet zetten. Dit kan merkbaar effectiever zijn dan sticker Test. Het gaat niet om een baan voor een jaar, ik wil in het vak. Het is moeilijk om ervoor te zorgen dat je het geld hebt om te leven en te doen wat je wilt. Het is moeilijk om de juiste balans tussen de twee te vinden.

Het goede nieuws is dat als je weet dat je niche u de baan te vinden zonder gedoe. In de toekomst wil ik graag een meer professionele manier van zoeken stickers te creëren, zodat iedereen kan de beste deals te krijgen.